22 januari 2017
19:05

Dösjöbro IF

Referat: Glimåkra IF - Dösjöbro IF

Final! Division 1 mot division 2 men det är ju utomhus. Här är det cupens två bästa lag som möts och det märks att man har respekt för varandra. Glimåkra håller på att göra självmål men målvakten avvärjer och Dösjöbro är farligast i början av matchen. En Dösjöbro-frispark styrs strax utanför målet men Glimåkra tar ledningen när Sofia Anderssons boll lite turligt går in efter 8 minuters spel. Sofie gör sitt och Glimåkras andra mål ett par anfall senare men Beatrice Andersson reducerar från fem-sex meters avstånd när sex minuter återstår och minsann om inte kvitteringen kommer också på en rökare av Julia Lennartsson!

Ett Glimåkraskott styrs till hörna med minuten kvar och sen har Dösjöbro ett anfall där det inte är långt ifrån straff men det blir förlängning efter 2-2 ordinarie tid. Väl där händer inget större i förlängningen så vi plockar ut varsin spelare och spelar 3 mot 3 i två minuter. Det är tufft och tätt och inga chanser skapas så vi går in i tredje förlängningsperiod och spela 2 mot 2 utespelare med målvakter också, förstås.

Glimåkra är närmast men målvakten Sasha Micha räddar dubbelt. Olivia Johansson får läget men en glidtackling är hur vältajmad som helst - en stund senare får hon dock läget och bränner inte igen. Olivia Johansson rundar målvakten, blir matchvinnare och Glimåkra säkrar segern i Damcupen 2017!